Sertés tarja steak
2020-09-08
Fokhagymás sertés csülök
2020-09-08

Peti ajánlja… Elkészítési javaslat


A terméket tasakkal együtt tegyük meleg vízbe legalább fél órára, hogy teljesen elolvadjon a megzselésedett szaft. Ezután szinte azonnal tálalható, mert nagyon ízletes, rozmaringos szaft található a tasakban. Ha szeretjük a pirult ízeket, akkor sütőbe is tehetjük, miután leöntöttük róla a levét. Ha szeretjük a csülök pékné módon elkészített változatát, kipróbálhatjuk ezzel az isteni báránycsülökkel. Ha van otthon szeletelt bacon, akkor azzal betekerhetjük mielőtt sütőbe tesszük, így az ropogósra sül rajta és nem hagyja kiszáradni. A provanszi ízek, a kakukkfű, rozmaring, fokhagyma, kevés levendula is jól passzol hozzá, de ha leszedjük a húst a csontról, akár egy szaftos tésztaétel is lehet belőle, ahogy akár szendvicsbe is tehető friss salátával, rukkolával, hagymával.

1

Kiszerelés:

2 db csülök, 60-80 dkg
covered-pan-on-fire2

Elkészítési idő:

8-10 perc
3

Elkészítési mód:

Serpenyő, sütő vagy grill

Termékleírás:

A báránycsülök, a sertéshez hasonlóan az állat legszaftosabb húsrésze. Fokhagymával, sóval, borssal és rozmaringgal ízesítettük, majd több mint 10 órán keresztül pároltuk saját szaftjában. Süthetjük sütőben, vagy glasszírozhatjuk is. Ha csak glaszírozni szeretnénk, akkor előbb a tasakkal együtt érdemes átmelegíteni, majd szafttal együtt egy serpenyőbe borítani, és a húslevet kevés vajjal redukálva szép fényes glazúrt kapunk. A tasakban összegyűlt szaftot össze is gyűjthetjük és nagyobb adag szószt, vagy leveseket főzhetünk vele.

KAPCSOLAT

Telefon: +36 30 333 333

E-mail: info@legourmate.com