Sertés oldalas
2020-09-09
Rozé libamell
2020-09-08

Peti ajánlja… Elkészítési javaslat


A terméket vákuumtasakkal együtt egy tál meleg vízbe helyezzük. Miután átmelegedett, a zacskóban található zsírt és szaftot félretéve, a combokat 220-250 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt a ropogósra sütjük. A zsírt később felhasználhatjuk főzéshez. A tasakban lévő szaftból kiváló pecsenyelé készíthető. A kacsához kiválóan illenek az ázsiai ízek. A szafthoz adhatunk friss gyömbért, citromnádat, chilit, koriandert, újhagymát és sűríthetjük kevés keményítővel. Ha nem szeretjük az ázsiai ízeket, akkor pedig maradjunk a hagyományos káposztás köretnél. A zsíron dinszteljünk káposztát, öntsük hozzá a tasakban lévő szaftot és kínáljuk tepsis burgonyával!

food-scale-tool
1

Kiszerelés:

2 db kacsacomb 50-60 dkg
covered-pan-on-fire
2

Elkészítési idő:

15-20 perc
oven-kitchen-tool-for-cooking-foods
3

Elkészítési mód:

Sütő vagy serpenyő

Termékleírás:

Nagyanyáink is konfitáltak már kacsát, csak nem így hívták az eljárást. A legjobb elkészítési módja a szárnyas combjának a konfitálás. Mi ezt vákuumtasakban tesszük meg, így egyáltalán nem szárad ki és minden ízét, aromáját megőrzi. Egyáltalán nem fűszereztük, csak sóval ízesítettük. Felhasználáskor vegyük ki a tasakból a combokat és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük ropogósra. Ha gyorsan kell kiadnunk, akkor mikrohullámú sütőben 1 perc alatt átmelegszik, ezután szalamanderben 2-3 perc alatt elkészül. A tasakban lévő pecsenyezsírt tegyük el későbbi felhasználásra

KAPCSOLAT

Telefon: +36 30 304 8978

E-mail: info@legourmate.hu