Konfitált kacsacomb
2020-09-08
Rozé kacsamell
2020-09-08

Peti ajánlja… Elkészítési javaslat


A terméket vákuumtasakkal együtt egy tál meleg vízbe helyezzük. A libamellet olvasztás után vegyük ki a tasakból,majd a bőrét vagdossuk be úgy, hogy a húst ne érje vágás. Serpenyőben süssük a bőrét ropogósra a menet közben kisült zsírját folyamatosan eltávolítva. Mikor megpirult fordítsuk meg, majd 4-5 percig pihentessük a tűzről lehúzott serpenyőben. Vékonyan szeletelve tálaljuk. A tasakban lévő szaftból kiváló pecsenyelé készíthető. Ahogy a kacsához, úgy a libához is jól passzol bármilyen édeskés íz. A gyümölcsök közül gyakorlatilag bármelyik. Legyünk szezonálisak. Tavasszal cseresznyével, vagy ribizlivel, ősszel szilvával, almával, birsalmával, sütőtökkel adhatjuk. A tasakban lévő szaftot pedig kevés vajjal tudjuk bársonyossá tenni.

1

Kiszerelés:

20-30 dkg vákuumtasak
covered-pan-on-fire2

Elkészítési idő:

12-15 perc
3

Elkészítési mód:

Serpenyő

Termékleírás:

A libamell rövid pácolással kerül vákuumzacskóba, ahol kíméletesen, de ügyelve a megfelelő sterilizálásra, hőkezeljük. Felhasználáskor felengedés után vagdossuk be bőrét, és serpenyőben süssük pár perc alatt ropogósra. Ha gondoljuk, néhány percre forró sütőbe is tehetjük, ügyelve, hogy ki ne száradjon.

KAPCSOLAT

Telefon: +36 30 333 333

E-mail: info@legourmate.com