Peti ajánlja… Elkészítési javaslat
A terméket vákuumtasakkal együtt egy tál meleg vízbe helyezzük. Miután átmelegedett, a zacskóban található zsírt és szaftot félretéve, a combokat 220-250 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt a ropogósra sütjük. A zsírt később felhasználhatjuk főzéshez. A tasakban lévő szaftból kiváló pecsenyelé készíthető. A kacsához kiválóan illenek az ázsiai ízek. A szafthoz adhatunk friss gyömbért, citromnádat, chilit, koriandert, újhagymát és sűríthetjük kevés keményítővel. Ha nem szeretjük az ázsiai ízeket, akkor pedig maradjunk a hagyományos káposztás köretnél. A zsíron dinszteljünk káposztát, öntsük hozzá a tasakban lévő szaftot és kínáljuk tepsis burgonyával!
Kiszerelés:
Elkészítési idő:
Elkészítési mód:
Termékleírás:
Nagyanyáink is konfitáltak már kacsát, csak nem így hívták az eljárást. A legjobb elkészítési módja a szárnyas combjának a konfitálás. Mi ezt vákuumtasakban tesszük meg, így egyáltalán nem szárad ki és minden ízét, aromáját megőrzi. Egyáltalán nem fűszereztük, csak sóval ízesítettük. Felhasználáskor vegyük ki a tasakból a combokat és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük ropogósra. Ha gyorsan kell kiadnunk, akkor mikrohullámú sütőben 1 perc alatt átmelegszik, ezután szalamanderben 2-3 perc alatt elkészül. A tasakban lévő pecsenyezsírt tegyük el későbbi felhasználásra