Sertés pofa
2020-09-08
Konfitált libacomb
2020-09-08

Peti ajánlja… Elkészítési javaslat


A császárhúst tasakkal együtt meleg vízbe helyezzük 10 percre, mikor átmelegedett, a levét leöntjük és serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Jól áll neki a fokhagyma, hagyma, mustár, de a csípős, pikáns fűszerezést is kedveli. A tasakban lévő léből készíthetünk akár ázsiai szószt is, egy kis friss gyömbérrel, chilivel, lime levével. Keményítővel be is sűríthetjük.

Ha sütés után vékonyra szeleteljük a húst, akár szendvicsekben is tökéletes, vagy adjunk hozzá tört burgonyát és savanyúságot egy gyors vasárnapi ebédhez.

1

Kiszerelés:

18-22 dkg-os adagok
covered-pan-on-fire2

Elkészítési idő:

3-5 perc
3

Elkészítési mód:

Serpenyő, sütő vagy grill

Termékleírás:

A császárhús, a sertés, hazai éttermekben méltatlanul mellőzött része. Pedig ha helyesen pácoljuk és lassan, de sokáig hőkezeljük vákuumban, akkor fantasztikus, ropogós, de belül olvadóan puha textúrájú húst kaphatunk. Magyarosan, a csülökhöz hasonlóan ízesítettük. A szeleteket bőrös oldalukkal felfelé tegyük grill alá, vagy forró sütőbe. Serpenyőben is szépen megsüthető. Ha gyors szervízt szeretnénk, érdemes kicsit vákuumtasakostúl meleg vízbe tenni sütés előtt. A tasakban lévő szaftból készíthetünk mustáros pecsenyelevet, de bármilyen leveshez hozzáadva is sokat dob az ízeken.

KAPCSOLAT

Telefon: +36 30 333 333

E-mail: info@legourmate.com