Peti ajánlja… Elkészítési javaslat
A császárhúst tasakkal együtt meleg vízbe helyezzük 10 percre, mikor átmelegedett, a levét leöntjük és serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Jól áll neki a fokhagyma, hagyma, mustár, de a csípős, pikáns fűszerezést is kedveli. A tasakban lévő léből készíthetünk akár ázsiai szószt is, egy kis friss gyömbérrel, chilivel, lime levével. Keményítővel be is sűríthetjük.
Ha sütés után vékonyra szeleteljük a húst, akár szendvicsekben is tökéletes, vagy adjunk hozzá tört burgonyát és savanyúságot egy gyors vasárnapi ebédhez.
Kiszerelés:
Elkészítési idő:
Elkészítési mód:
Termékleírás:
A császárhús, a sertés, hazai éttermekben méltatlanul mellőzött része. Pedig ha helyesen pácoljuk és lassan, de sokáig hőkezeljük vákuumban, akkor fantasztikus, ropogós, de belül olvadóan puha textúrájú húst kaphatunk. Magyarosan, a csülökhöz hasonlóan ízesítettük. A szeleteket bőrös oldalukkal felfelé tegyük grill alá, vagy forró sütőbe. Serpenyőben is szépen megsüthető. Ha gyors szervízt szeretnénk, érdemes kicsit vákuumtasakostúl meleg vízbe tenni sütés előtt. A tasakban lévő szaftból készíthetünk mustáros pecsenyelevet, de bármilyen leveshez hozzáadva is sokat dob az ízeken.