Peti ajánlja… Elkészítési javaslat
A terméket vákuumtasakkal együtt egy tál meleg vízbe helyezzük. A libamellet olvasztás után vegyük ki a tasakból,majd a bőrét vagdossuk be úgy, hogy a húst ne érje vágás. Serpenyőben süssük a bőrét ropogósra a menet közben kisült zsírját folyamatosan eltávolítva. Mikor megpirult fordítsuk meg, majd 4-5 percig pihentessük a tűzről lehúzott serpenyőben. Vékonyan szeletelve tálaljuk. A tasakban lévő szaftból kiváló pecsenyelé készíthető. Ahogy a kacsához, úgy a libához is jól passzol bármilyen édeskés íz. A gyümölcsök közül gyakorlatilag bármelyik. Legyünk szezonálisak. Tavasszal cseresznyével, vagy ribizlivel, ősszel szilvával, almával, birsalmával, sütőtökkel adhatjuk. A tasakban lévő szaftot pedig kevés vajjal tudjuk bársonyossá tenni.
Kiszerelés:
Elkészítési idő:
Elkészítési mód:
Termékleírás:
A libamell rövid pácolással kerül vákuumzacskóba, ahol kíméletesen, de ügyelve a megfelelő sterilizálásra, hőkezeljük. Felhasználáskor felengedés után vagdossuk be bőrét, és serpenyőben süssük pár perc alatt ropogósra. Ha gondoljuk, néhány percre forró sütőbe is tehetjük, ügyelve, hogy ki ne száradjon.