Peti ajánlja… Elkészítési javaslat
A marhapofát tasakkal együtt is melegíthetjük meleg vízben, vagy ki is önthetjük egy edénybe és lassan, fedő alatt melegítsük át! A szaftot érdemes sűríteni egy kicsit, vagy csak vajjal, tejszínnel gazdagítani.
A gombamártás jól passzol, adhatjuk tésztával, rizzsel, burgonyapürével is. A lényeg, hogy jó szaftos és puha lesz, érdemes kipróbálni!
Kiszerelés:
Elkészítési idő:
Elkészítési mód:
Termékleírás:
A marhapofa a sertés legzamatosabb húsrésze, de nagyon nehéz úgy elkészíteni, hogy megpuhuljon, de ne főjön szét. Az alacsony hőmérsékleten történő hosszú hőkezelés hatására fantasztikus állaga lesz, emlékezetes élmény marad. Enyhén fűszereztük, így bármilyen étel készíthető belőle. Tehetjük pörköltbe, kiránthatjuk, levesbetétként is tökéletes, de a vákuumtasakban összegyűlt saját pecsenyelevével és vajjal fényesre glasszírozva a legfenségesebb. Igazi gasztrokuriózum.